Inspiratie zit in jezelf


Die ander moet het maar doen of die ander heeft het gedaan. Altijd moeten de anderen het maar doen en als ze het dan gedaan hebben, zijn het die anderen die het hebben gedaan. Bizar en verbazingwekkend. Hoe gemakkelijk wij verlangen dat die ander de straat schoon houdt of dat die ander een feestje organiseert? Waarom zou je zelf geen feest organiseren? Is hartstikke leuk en geeft ontzettend veel voldoening. Ook heeft die ander het altijd gedaan. Kijk en luister maar eens naar het weerwoord van wethouders of ministers op het moment dat ze op het matje worden geroepen. Ze zijn verkeerd voorgelicht door het ambtenarenapparaat en daarom hebben ze onjuiste beslissingen genomen. Het zou toch zo geweldig zijn als een keer iemand zou zeggen, natuurlijk, ik heb mezelf in de nesten gewerk. Maar je maintiendrai ofwel ik worstel en kom boven. Dat die ander het moet doen of dat die ander het heeft gedaan, daar zijn we dan ook met de start van de Michaëltijd radicaal mee klaar. Bladeren suizen om je oren, de wind blaast je van de fiets. Hoogtijd voor een nieuwe koers.

Neem het heft in eigen hand

Michaël, vraagt u zich misschien af, wie is dat? Een presidentskandidaat, een singersongwriter of de nieuwe spindoctor van een politieke partij? Niets van dat alles. Michaël is de aartsengel die Lucifer uit het paradijs dreef. Deze fiere aartsengel staat voor kracht en voor moed. Aan hem mogen we een voorbeeld nemen. Want moed en kracht hebben we nodig om de donkere dagen die eraan zitten te komen, te trotseren. Michaël wordt vaak afgebeeld met een geheven zwaard in zijn hand en kent u Michaël niet, dan misschien wel de legende Joris en de draak. Ook een verhaal over moed en kracht om eigenhandig de draak te verslaan. Tijdens deze recessie moeten ondernemers
slim en creatief aan het werk. Neem het heft in eigen handen, word de baas over uw eigen bedrijf. Verwoord kort en krachtig waar u voor staat. Kijk vooruit en kijk naar het nu. Laat u niet leiden door de waan van iedere dag. Want wat vandaag in de krant staat, belandt morgen alweer op de stapel oud papier. Het bestaan is dynamisch, de toekomst maakt u zelf, niets ligt nog vast. Want, wat zou jij doen als je op een onbewoond eiland aanspoelt?

Bouw een boomhut

Daar zit je moederziel alleen en komt het aan op je eigen creativiteit. Ga kijken wat je allemaal kunt doen, hup, handen uit de mouwen en bouw een boomhut à la Robinson Crusoe. Inspiratie zit in jezelf, net als die creativiteit. En ben je gepassioneerd bezig om het beste uit jezelf te halen, dan gaat het stromen en gebeurt er van alles. Hoewel het natuurlijk super is als je iemand in de buurt hebt die je inspireert. Zo iemand ben ik, GMtekst. Met verbazing luister ik soms naar verhalen van mensen. De inspiratie ligt voor het oprapen. De wereld ligt bij wijze van spreken aan je voeten. Alleen als je er zelf zo middenin staat, zie je het niet altijd even helder. GMtekst inspireert bedrijven en organisaties met doelgerichte communicatiekennis, ervaring en bruisende creativiteit. Samen gaan we op een onbewoond eiland zitten en kijken hoe we van niets een prachtig iets kunnen maken. Alles kan. Tijdens het proces staat ook het schrijven centraal. Ik schrijf een vlammend betoog achter het bedrijf met een helder doel. Iedere regel, ieder woord is gerelateerd aan de intrinsieke kracht en de bijzondere producten van het bedrijf. Hierdoor krijgt het geheel een duidelijker gezicht, een nieuwe dimensie, een eigen dynamiek. Uw bedrijf wordt vooruit gestuwd, want authenticiteit wordt beloond. Met zo’n verhaal kun je klanten aan je product binden. Ze willen nooit meer zonder. Nieuwsgierig geworden hoe dit proces in zijn werk gaat? Kijk op GMtekst, hét bureau met een frisse blik op schrijven.

Reacties

Populaire posts